Marinebiologkongressen ICES vinder ved ’Københavns Kongres og Event Award 2016’ | Copenhagencvb

Marinebiologkongressen ICES vinder ved ’Københavns Kongres og Event Award 2016’

Ved Københavns Kongres og Event Award blev der tirsdag aften uddelt priser til personer og organisationer, der har sat København på verdenskortet i 2015 som værter og arrangører af internationale kongresser og sportsevents. Marinebiologkongressen ICES Annual Science Conference 2015 vandt i kategorien for ’Kongresser med mindre end 1.000 deltagere’.
Tirsdag, marts 15, 2016

Hvert år er København værtsby for op mod et par hundrede internationale kongresser og events, og tirsdag aften fejrede Wonderful Copenhagen og Københavns Kommune de ildsjæle, der stod bag sidste års vigtige begivenheder.

En ny opgørelse viser, at alene de 169 internationale kongresser, der blev afholdt i København i 2015, genererede en turismerelateret omsætning til byen på mere end 850 millioner kroner og over 1.000 afledte jobs i hovedstaden.

Det er Wonderful Copenhagen og Københavns Kommune, som for femte år i træk fejrer dem, der står i spidsen for at tiltrække og arrangere de internationale begivenheder. De er typisk ulønnede, og deres bedrift gør en markant forskel for deres fag- og interesseområde - og ikke mindst for København.

Anna Mee Allerslev, beskæftigelses- og integrationsborgmester, der sammen med Carl Christian Ebbesen, kultur- og fritidsborgmester, samt Mikkel Aarø-Hansen, administrerende direktør i Wonderful Copenhagen, var vært på Rådhuset siger:

”Kongresser skaber job og vækst i København og i hele landet, samtidig med at de giver København en international profil. Derfor er det vigtigt, at vi fejrer alle de, der bruger tid og kræfter på at trække kongresserne hertil samt afvikle dem.”

Der blev uddelt priser for arrangementer afholdt i 2015 i følgende kategorier: ’Årets bedste sportsevent’, ’Årets initiativpris’, ’Årets kongresvært for kongresser med mere end 1.000 deltagere’ samt ’Årets kongresvært for kongresser med mindre end 1.000 deltagere’, hvor ICES Annual Science Conference 2015 vandt. Kongresjuryformand Bettina Reventlow-Mourier, vice kongreschef i Wonderful Copenhagen, begrunder juryens valg som følger:
 
”ICES formåede at skabe en kongres, som udviste usædvanlig stor fantasifuldhed, engagement og originalitet. Kongressens videnskabelige program lagde sig tæt op af danske styrkepositioner og skabte opmærksomhed i både nationale og internationale medier. Ved at arrangere ture og sociale arrangementer rundt omkring i byen, blev Københavns diversitet som kongresby vist frem på bedst mulige måde.”
 
De andre nominerede i kategorien var ECCA - The European Climate Change Adaptation Conference 2015 og EACD 2015 - Congress of the European Academy of Childhood Disabilities.

Kongresser og events som vækstmotor

Sammen med danske forskere, læger og andre ildsjæle arbejder Wonderful Copenhagen og netværket Meetingplace Wonderful Copenhagen målrettet på at tiltrække internationale kongresser og events til hovedstaden. I 2016, som bliver et rekordstort kongresår i København, lægger flere end 100.000 delegerede vejen forbi hovedstaden til internationale kongresser, og med dem en forventet turismerelateret omsætning på 1,2 milliarder kroner. Mikkel Aarø-Hansen, administrerende direktør i Wonderful Copenhagen, siger:

”At 2016 bliver et rekordår skyldes mange års systematisk salgs- og brandingarbejde. Internationale kongresser er rigtig god forretning, og vi oplever hele tiden en stigende konkurrence fra andre byer. Derfor har København - og de mange interessenter i byen - en vigtig opgave i at fastholde vores internationale position som populær kongresby.”

Om Københavns Kongres og Event Award 2016
To stærke fagjuryer – én for kongresser og én for sportsevents, med håndplukkede repræsentanter fra bl.a. vidensmiljøer, erhvervsliv, sportsmiljøet, Københavns Kommune og Wonderful Copenhagen - afgjorde, hvem der løb med priserne.

Årets danske kongresvært for Kongresser med mere end 1.000 deltagere blev Vindmølleindustrien, for EWEA Offshore 2015. VM i Bueskydning 2015, arrangeret af Bueskydning Danmark, løb med sejren i kategorien Årets bedste sportsevent. Årets initiativpris - en særpris til en event eller person, der på en nytænkende måde har gjort en indsats for byen - gik til JA-Alumni Denmark for iværksætterkonferencen, 12th Annual JA-Alumni Conference Entrepreneurship for better or for worse.

Årets kongresvært for: ’Kongresser med mindre end 1.000 deltagere’, baggrundsinformation:

Vinder: International Council for the Exploration of the Sea
Vært for: ICES Annual Science Conference 2015
Kongresfakta: Samlede 734 delegerede i DGI-Byen fra 21.-25. september 2015.
Nomineret fordi: I tillæg til det høje faglige niveau udviste kongressen stor fantasifuldhed, engagement og originalitet. Kongressens tema lægger sig tæt op af danske styrkepositioner inden for marinevidenskab, og det videnskabelige program skabte opmærksomhed i både danske og internationale medier. Et af disse temaer, the Baltic Sea, har haft en vigtig indvirkning på dansk fiskeindustri. Studerende fra både Danmark og Greater Copenhagen fik mulighed for at deltage, og der blev i denne forbindelse gjort kreativt brug af sociale medier. Store dele af byen blev brugt på en anderledes måde i forbindelse med en række ture og sociale arrangementer, hvilket betød, at man viste Københavns mangfoldige potentiale som moderne kongresdestination på bedste vis.

Læs mere om Københavns Kongres og Event Award.
Læs mere om hvordan Wonderful Copenhagen gratis hjælper med alt fra budproces til praktiske opgaver i forbindelse med at tiltrække internationale kongresser til København.

Del denne side