København og hele Danmark blandt de bedste i verden til at tiltrække internationale kongresgæster | Copenhagencvb
ESOF

København og hele Danmark blandt de bedste i verden til at tiltrække internationale kongresgæster

En lang række store, globale metropoler må vige pladsen for København, som netop har fået en flot fjerdeplads over byer i verden, der tiltrækker flest kongresgæster, og er kun en målfotoafgørelse fra en 3. plads, som er gået til Barcelona. Samtidig er Danmark som land gået frem på listen over lande i verden, der har flest kongresgæster, og er nu det 14. bedste land i verden på området. Det fremgår af den nye version af den årlige opgørelse, som internationale møde- og kongresorganisation, ICCA, netop har offentliggjort.
Torsdag, maj 11, 2017

Med i alt 99,359 registrerede kongresgæster i 2016 er København kun 110 gæster fra en tredjeplads på listen. De internationale kongresgæster er den kategori af turister, der har det højeste døgnforbrug – på 3100 kr. Det gør kongresser til en attraktiv forretning, som byer verden over i stigende konkurrerer om.

”Det er en fantastisk flot placering for København. Det er en afspejling af, at vi sidste år satte ny rekord for afholdelse af kongresser i hovedstaden. Kongresgæsterne skaber omsætning og beskæftigelse i regionen, og samtidig baner kongresserne ofte vejen for tiltrækning af talent og nye investeringer inden for de regionale styrkepositioner. Derfor kæmper vi benhårdt for at fastholde den attraktive position,” siger Mikkel Aarø-Hansen, administrerende direktør i Wonderful Copenhagen.
Danmark overhaler store lande.

Det er ikke kun København, der ligger i den tunge liga. Danmark er – målt mod alle andre lande – det 14. bedste land til at tiltrække kongresgæster.  I det nationale udviklingsselskab for erhvervsturisme, MeetDenmark, arbejder Aarhus, Aalborg og Syddanmark sammen med København målrettet på at tiltrække internationale kongresser. København er størst på området, men den danske succes ses også hos de øvrige kongresdestinationer, der oplever fremgang i antallet af deltagere.

”Vores basisfinansiering fra Erhvervsministeriet og regionerne gearer vi med ca. en faktor 5, så der er stor opbakning til indsatsen med at tiltrække flere kongresser til Danmark. Det gør os i stand til nu at tiltrække forretning og positionere os i toppen foran lande, der er langt større end os,” siger Birgitte Hee Olesen, formand for MeetDenmark.

Birgitte Hee Olesen understreger, at MeetDenmark fremover også vil fokusere på, hvordan byerne kan få endnu større værdi ud af kongresserne, eks. ved at skabe større samspil mellem de lokale videnmiljøer og virksomheder  samt de internationale kongresser, der ofte trækker tusinder af fagfolk, topforskere mm. til byerne.

Del denne side