Urology | København | Kongres | 2018 | Værtskab

København bliver vært for Europas største urologiske kongres i 2018

15.000 deltagere, læger og specialister fra over 100 lande kommer til København i foråret 2018, når byen er vært for Europas største urologiske kongres EAU. Det understøtter regionens forskningsmæssige styrkeposition og byen, som en attraktiv destination for internationale videnkongresser.
Torsdag, april 6, 2017

Det er én af de helt store kongresser inden for forskning i og behandling af urinvejssygdomme, der kommer til København næste forår, når EAU-kongressen (The European Association of Urology), Europas største urologiske kongres, kommer til byen. Det er netop blevet annonceret under dette års kongres i London.

Annonceringen vækker begejstring hos Wonderful Copenhagen, der sammen med Dansk Urologisk Selskab og Bella Center Copenhagen arbejdede målrettet i flere år for at vinde kongressen til byen.

”Vi er utrolig glade for, at det lykkedes at vinde kongressen til hovedstadsområdet efter en langsigtet, fælles indsats, og samtidig er vi stolte over den anerkendelse hele Greater Copenhagen får med værtskabet. En kongres i denne størrelse har ikke alene en meget stor samfundsøkonomisk betydning for regionen, men også for København som kongresby, for forskningen og regionens styrkeposition inden for dette felt,” siger Mikkel Aarø-Hansen, adm. direktør for Wonderful Copenhagen, som bakkes op af Allan L. Agerholm, CEO for BC Hospitality Group.

”Afholdelsen af EAU kongressen i København er endnu et stærkt bevis på, at byen kan tiltrække højprofilerede internationale kongresser, når vi løfter i flok. Vi glæder os over at bidrage til at tydeliggøre en af regionens styrkepositioner og ser frem til at hilse de forventningsfulde kongresgæster fra hele verden velkommen i Bella Center Copenhagen.”

Styrket fokusområde

EAU kongressen bidrager ligeledes til at styrke forskningen i reproduktionsmedicin, der et område, som Greater Copenhagen har fokus på ved hjælp af det EU-støttede forskningsprojekt ReproUnion. Projektet har til formål at kunne tilbyde patienter i regionen den bedste behandling og skabe en forskningsbaseret region med fokus på vækst og innovation inden for reproduktionsmedicin.

Og derfor glæder det også formanden for Dansk Urologisk Selskabs, overlæge og professor Jens Sønksen, at området nu bliver styrket endnu mere efter nyheden om den nyvundne kongres.

”København er en fantastisk kongresby, hvilket har været af afgørende betydning for EAUs beslutning om at placere kongressen her. Samtidig kommer kongressen til at få en enorm betydning for Dansk Urologisk Selskab, Nordisk Urologisk Selskab, ReproUnion og for det stærke, tværnationale samarbejde vi har,” siger Jens Sønksen.

Ud over EAU 2018 i København er også Malmø udvalgt til at være vært for en anden stor kongres indenfor samme felt, når byen allerede til efteråret er vært for European Section of Andrological Urology- ESAU 2017.

Fakta om ReproUnion
ReproUnion er et samarbejdsnetværk bestående af 14 kliniske og forskningsenheder I Region Hovedstaden, Regions Sjælland og Region Skåne. Partnerskabet inkluderer Medicon Valley Alliance, Lund Universitet, Københavns Universitet samt Ferring Pharmaceuticals. ReproUnion har til formål er at gøre Greater Copenhagen til en førende region inden for reproduktionsmedicinsk forskning.

Del denne side