International vindmøllekongres vinder ved ’Københavns Kongres og Event Award 2016 // Alt om kongres

International vindmøllekongres vinder ved ’Københavns Kongres og Event Award 2016’

Til Københavns Kongres og Event Award blev der tirsdag aften uddelt priser til personer og organisationer, der har sat København på verdenskortet i 2015, som værter og arrangører af internationale kongresser og sportsevents. Vindmøllekongressen EWEA Offshore 2015 vandt i kategorien ’Årets kongresvært for kongresser med mere end 1.000 deltagere’.
Tirsdag, marts 15, 2016

Hvert år er København værtsby for op mod et par hundrede internationale kongresser og events, og tirsdag aften fejrede Wonderful Copenhagen og Københavns Kommune de ildsjæle, der stod bag sidste års vigtige begivenheder.

En ny opgørelse viser, at alene de 169 internationale kongresser, der blev afholdt i København i 2015, genererede en turismerelateret omsætning til byen på mere end 850 millioner kroner og over 1.000 afledte jobs i hovedstaden.

Det er Wonderful Copenhagen og Københavns Kommune, som for femte år i træk fejrer dem, der står i spidsen for at tiltrække og arrangere de internationale begivenheder. De er typisk ulønnede, og deres bedrift gør en markant forskel for deres fag- og interesseområde - og ikke mindst for København.

Anna Mee Allerslev, beskæftigelses- og integrationsborgmester, der sammen med Carl Christian Ebbesen, kultur- og fritidsborgmester, samt Mikkel Aarø-Hansen, administrerende direktør i Wonderful Copenhagen, var vært på Rådhuset siger:

”Kongresser skaber job og vækst i København og i hele landet, samtidig med at de giver København en international profil. Derfor er det vigtigt, at vi fejrer alle de, der bruger tid og kræfter på at trække kongresserne hertil samt afvikler dem. ”

Der blev uddelt priser for arrangementer afholdt i 2015 i følgende kategorier: ’Årets bedste sportsevent’, ’Årets initiativpris’, ’Årets kongresvært for kongresser med mindre end 1.000 deltagere’ samt ’Årets kongresvært for kongresser med mere end 1.000 deltagere’, hvor EWEA Offshore 2015, vandt. Kongresjuryformand Bettina Reventlow-Mourier, vice kongreschef i Wonderful Copenhagen, begrunder juryens valg som følger:

”EWEA Offshore 2015 cementerede Danmark som globalt førende inden for vindkraft. Udover at inddrage både myndigheder, organisationer, virksomheder, studerende og medier i mange forskelligartede aktiviteter, har den yderst professionelle afvikling af både kongres og outreach program medvirket til, at man nu er i dialog om, at EWEA Offshore skal holdes i København igen.”

Anders Mika Dalegaard, eventansvarlig i Vindmølleindustrien, var stolt, og roser de mange samarbejdspartnere, der sikrede, at det EWEA Offshore 2015 var en succes:  
 
"Vi er naturligvis stolte og glade over den anerkendelse Københavns Kommune og Wonderful Copenhagen med prisen har givet os for arbejdet med EWEA Offshore 2015. Men vi er især stolte af at det undervejs lykkedes os at få rigtig mange forskellige danske aktører i spil omkring EWEA Offshore og vi dermed kunne få synliggjort København, Danmark og de danske offshore-vindkompetencer fra mange forskellige vinkler. Så derfor en stor tak til alle samarbejdspartnere, og vi håber I er klar igen, når det forhåbentlig lykkes at få EWEA Offshore tilbage til København."

De andre nominerede i kategorien var: EAPC 2015 – 14th World Congress of the European Association of Palliative Care og 16th International Inner Wheel Convention.

Kongresser og events som vækstmotor

Sammen med danske forskere, læger og andre ildsjæle arbejder Wonderful Copenhagen og netværket Meetingplace Wonderful Copenhagen målrettet på at tiltrække internationale kongresser og events til hovedstaden. I 2016, som bliver et rekordstort kongres år i København, lægger flere end 100.000 delegerede vejen forbi hovedstaden til internationale kongresser, og med dem en forventet turismerelateret omsætning på 1,2 milliarder kroner. Mikkel Aarø-Hansen, administrerende direktør i Wonderful Copenhagen, siger:

”At 2016 bliver et rekordår skyldes mange års systematisk salgs- og brandingarbejde. Internationale kongresser er rigtig god forretning, og vi oplever hele tiden en stigende konkurrence fra andre byer. Derfor har København - og de mange interessenter i byen - en vigtig opgave i at fastholde vores internationale position som populær kongresby.”

Om Københavns Kongres og Event Award 2016
To stærke fagjuryer – én for kongresser og én for sportsevents, med håndplukkede repræsentanter fra bl.a. vidensmiljøer, erhvervsliv, sportsmiljøet, Københavns Kommune og Wonderful Copenhagen - afgjorde, hvem der løb med priserne.

Årets danske kongresvært for Kongresser med mindre end 1.000 deltagere blev International Council for the Exploration of the Sea, vært ved marinebiologikongressen ICES Annual Science Conference 2015. VM i Bueskydning 2015, arrangeret af Bueskydning Danmark, løb med sejren i kategorien Årets bedste sportsevent. Årets initiativpris - en særpris til en event eller person, der på en nytænkende måde har gjort en indsats for byen - gik til JA-Alumni Denmark for iværksætterkonferencen, 12th Annual JA-Alumni Conference Entrepreneurship for better or for worse.

Årets kongresvært for kongresser med mere end 1.000 deltagere, baggrundsinformation: 

Vinder: Vindmølleindustrien
Vært for: European Wind Energy Association Offshore 2015 - EWEA Offshore 2015
Fakta: EWEA Offshore 2015 samlede 8.000 delegerede og 430 udstillere i Bella Center fra 10.-12. marts 2015.
Nomineret fordi: EWEA Offshore 2015 blev - i tæt samarbejde mellem EWEA og Vindmølleindustrien samt en række danske aktører - meget professionelt tilrettelagt og havde stor indvirkning på det danske samfund. Kongressen favnede både lokalt, regionalt, nationalt og internationalt. Kongressens afviklingen cementerede Danmarks globale førerposition inden for offshore vindkraft. De danske værter formåede aktivt at inddrage de studerende i workshops samt engagere mange danske virksomheder og organisationer i en stor fællesudstilling. Samtidig var der under kongressen en stor involvering af praksis - gennem delegationsture rundt i hele Danmark - som var med til at brande Danmark og danske løsninger inden for dette felt. Der blev skabt et nyt 1-dags Forum, som fremadrettet bliver et fast element på kongressen. Den succesfulde afvikling af kongressen har skabt muligheden for, at EWEA Offshore eventuelt kan vende tilbage til København på mere fast basis.

Læs mere om Københavns Kongres og Event Award.
Læs mere om hvordan Wonderful Copenhagen gratis hjælper med alt fra budproces til praktiske opgaver i forbindelse med at tiltrække internationale kongresser til København.

Del denne side