Her er vinderne af Københavns Kongres og Event Award 2018

Her er vinderne af Københavns Kongres og Event Award 2018

Fire fornemme priser blev onsdag aften uddelt på Københavns Rådhus til den årlige Københavns Kongres og Event Award. Her blev de ildsjæle, der har stået bag nogle af hovedstadens store begivenheder i 2017, hyldet. En akutmedicinsk kongres, Danske Videnskabsjournalister, en nytænkning af esport som live-underholdning og EM i svømning løb med priserne.
Torsdag, april 26, 2018

Hvert år er København værtsby for en lang række internationale videnkongresser og sportsevents. Udover at generere en milliardomsætning til byen er de til sammen med til at bane vejen for videnudveksling og tiltrækning af investeringer og internationale talenter. I spidsen for det hele står ofte en dansk vært og/eller arrangør, som har afgørende betydning for, at hovedstaden hvert år kan tiltrække et stort antal internationale kongresser og events.

Det var disse værter og arrangører, der i går aftes blev hyldet ved dette års Københavns Kongres og Event Award. Her blev der uddelt priser inden for fire områder: ’Årets kongresvært for kongresser med flere end 1.000 deltagere’, ’Årets kongresvært for kongresser med færre end 1.000 deltagere’, ’Årets initiativpris’ og ’Årets bedste sportevent’.

’Årets kongresvært for kongresser med flere end 1.000 deltagere’ gik til Region Hovedstadens Akutberedskab for afholdelsen af European Emergency Medical Services Congress 2017, der bl.a. bød på et EM i håndtering af ulykker for akutberedskabshold samt et stort rekordforsøg, hvor ca. 5.700 danskere blev undervist i at give hjertemassage.

Derudover blev Danske Videnskabsjournalister hædret med prisen for ’Årets kongresvært for kongresser med færre end 1.000 deltagere’, mens Dansk Svømmeunion modtog sportsprisen for EM i svømning. Sidst, men ikke mindst, gik ’Årets initiativpris’ til RFRSH Entertainment, der var arrangøren bag den stort anlagte esport event, BLAST Pro Series.

Beskæftigelses- og integrationsborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard (V) var sammen med kultur- og fritidsborgmester Niko Grünfeld (Å) og Mikkel Aarø-Hansen, administrerende direktør i Wonderful Copenhagen, vært på Rådhuset ved Københavns Kongres og Event Award 2018. Hun siger:

”Hvis man tog de mennesker, der sidste år deltog i de største kongresser i København, så kunne de fylde Parken op halvanden gang. Det er imponerende i sig selv, og derfor er det heller ikke nogen stor overraskelse, at selv samme kongresser har skabt, hvad der svarer til hele 1100 arbejdspladser. Det sætter en tyk streg under, hvor meget det arbejde, der bliver gjort i kongres-industrien, betyder for København.”

Som kultur- og fritidsborgmester overrakte Niko Grünfeld prisen for bedste sportevent. Han siger:

”Fortællingen om København som en af verdens førende sportsbyer og en hovedstad med et aktivt og inddragende idrætsliv er en vigtig del af Københavns identitet, og den skal vi have fortalt igen og igen via de store sportsevents. Et godt eksempel er EM i svømning sidste år, hvor København var internationalt samlingspunkt for svømning i Royal Arena, og hvor svømmetræning i havnen fik inddraget københavnerne i svømmefesten.”

Wonderful Copenhagen og dets partnerne fra Meetingplace-netværket arbejder tæt sammen med lokale værter og arrangører for at vinde internationale kongresser og events til hovedstaden.

”De store videnkongresser og sportevents, vi sammen med vores mange offentlige og private partnere hvert år tiltrækker til hovedstaden, bidrager med job og omsætning – både hos erhvervet og samfundet. Derfor er det vigtigt af fejre de lokale værter og ildsjæle, der er en afgørende del af arbejdet,” siger Mikkel Aarø-Hansen, administrerende direktør i Wonderful Copenhagen.

Det var en stærk fagjury bestående af håndplukkede repræsentanter fra vidensmiljøer, erhvervsliv, sportens verden, Københavns Kommune og Wonderful Copenhagen, som afgjorde, hvem der løb med priserne.

Læs mere om Københavns Kongres og Event Award her.

Del denne side

Hvordan kan vi hjælpe dig