[Den internationale biotek-branche vælger Greater Copenhagen ] | [Wonderful Copenhagen] | [Convention Bureau]

Den internationale biotek-branche vælger Greater Copenhagen

Takket være et unikt svensk-dansk samarbejde mellem offentlige og private aktører i Greater Copenhagen er Europas største bioteknologiske kongres BIO-Europe - med 3.600 delegerede - vundet til København. Jonas Wilstrup, kongreschef i Wonderful Copenhagen, forventer at indgå flere tilsvarende samarbejder for at sikre internationale kongresser til regionen.
Onsdag, december 7, 2016

Med mere end 35.000 ansatte og en samlet life science-eksport – alene fra den danske side i Greater Copenhagen – på over 90 milliarder kr. er Medicon Valley Skandinaviens førende life science cluster, ifølge Medicon Valley Alliance. Konkurrencen fra andre regioner er dog markant, både når det handler om at tiltrække investeringer og talent.

Derfor var der stor tilfredshed blandt branchens aktører, da det blev bekræftet i sidste måned, at Europas største bioteknologiske kongres, BIO-Europe, er vundet til afholdelse i København – med en række aktiviteter også i Malmø – i 2018. Her forventes ikke mindre end 3.600 deltagere fra mere end 1.900 bioteknologiske virksomheder til regionen i tre dage.

Copenhagen Capacity, Invest in Skaane, Wonderful Copenhagen samt nogle af de største virksomheder i Medicon Valley Alliance, heriblandt Novo Nordisk, Novo A/S, H. Lundbeck, LEO Pharma, Novozymes samt Lundbeckfonden, har i en årrække arbejdet målrettet på at trække BIO-Europe til Greater Copenhagen. Søren Bregenholt, Corporate Vice President and Head of External Innovation and Stakeholder Relations i Novo Nordisk, siger:

”BIO-Europe er en klar gevinst for Medicon Valley-regionen. Når de mest innovative biotekvirksomheder samles i København, er det en unik mulighed for at dele forskning og produktideer til samarbejde om udvikling af nye lægemidler. Det er også en enestående mulighed for at vise, hvad regionen har at byde på i forhold til verdensklasse forskning, biotek og medicinalindustri, som forhåbentligt kan det være med til at trække endnu flere talenter, investorer og virksomheder til regionen – til gavn for alle.”

Wonderful Copenhagen – der årligt vinder ca. 60 internationale videnskongresser til hovedstaden sammen med partnerne i Meetingplace – ser samarbejdet med de store medicinalvirksomheder og aktørerne i Greater Copenhagen omkring buddet på BIO-Europe som afgørende for, at værtskabet blev sikret.  

Jonas Wilstrup, underdirektør og kongreschef i Wonderful Copenhagen, siger:

”At vi har vundet værtskabet for BIO-Europe er et rigtig godt eksempel på, hvad vi kan opnå, når aktører fra turismeudvikling, investeringstiltrækning og det private erhvervsliv i Greater Copenhagen arbejder sammen. Kongresser er en milliardforretning for regionen – på tværs af brancher og interessenter – og vi forventer derfor at indgå flere af denne type alliancer fremover.”

Om BIO-Europe
BIO-Europe er Europas førende biotek-konference, som samler virksomhedsledere, senior managers og udviklingsteams fra store og mellemstore farmaceutiske virksomheder, investorer og brancheeksperter. Tæt på 75 pct. af deltagerne er tunge beslutningstagere med ansvaret for bl.a. investeringer og samarbejdsaftaler. Når BIO-Europe skal holdes i København i 2018, er det første gang, konferencen afholdes uden for Tyskland.

Der forventes mere end 3.600 deltagere fra 1.900 virksomheder fra 55 lande, hvor hovedparten er europæiske (65 pct.). BIO-Europe er arrangeret af EBD Group, en partnerorganisation, der identificerer forretningsmuligheder og udvikler centrale strategiske relationer for den globale ’life science’-branche.

Del denne side